ingrediënten
2 venkelknollen
1 rode paprika
4 tomaten
2 wortelen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
zout
peper
bereiding
Ontvel de tomaten door ze 30 seconden in kokend water te dompelen. Spoel ze af met koud water. Het velletje laat nu makkelijk los.
Snijd de tomaten in stukjes.
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in stukjes. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in reepjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur.
Voeg de venkel, de paprika, de wortelen, de tomaten en het bouillonblokje toe.
Schenk er zo veel water bij dat de groenten onder water staan.
Breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 40 minuten zachtjes koken.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper.